Студио ATM

Възстановителна база на ДП РВД в град Банско

  • Функционално решение
  • Решението има за цел да подобри начина на функциониране, както и естетическите качества на дневния бар, рецепцията и основните апартаменти в базата. Визията на интериора е коренно променена, като всички помещения следват една и съща линия. Използвани са винилни настилки в дървесен фладер, дървени летви по софитите в представителните зони, бял MDF, керамични плочи, акрилна боя- бяла и различни жълти акценти.

    Дневен бар - запазено е мястото на главния вход. В ляво от него е организирана група за сядане повдигната на 30 см с две стъпала с цел оптимизиране, максимално използване на пространството и възможност за сепариране на отделни кътове. От двете страни на ходовата линия са разположени маси с две и четири места за сядане, които са сепарирани с ажурни дървени прегради. Пред прозореца до вратата на терасата е предвидено високо сядане. Барът е свободностоящ с ниска и висока част, с няколко места за сядане. Зад него има плот за работа, рукванд и място за хладилник и климатик. Предвидени са плъзгащи врати за затваряне на зоната около бара след края на работното време, които в отворено положение се прибират до стената зад втората врата. На две места в бара са разположени по два телевизора с максимално добра видимост от всички места за сядане.

    Рецепция - запазват се съществуващите функционални зони- рецепцията и мекото сядане- дневна зона. Разполагат се съоветно както следва: фронтдеск – отляво на входа, зона за изчакване- отдясно на входа. Между двете зони се организира непрекъсната ходова линия. Чрез преорганизацията се цели създаване на по- комфортно пространство, създаващо усещане за повече простор. Идеята за сепариране на трите основни функции е проведена и по тавана на помещението, чрез използваните различни материали. По този начин ясно и отчетливо се подчертава директната ходова линия. Основно предимство на новоразположения фронтдеск е по-големият фронт за обслужване и работа.

    Апартамент - Запазват се съществуващите функционални зони- антре, дневна част, спалня и баня с тоалетна, като чрез преорганизация се цели създаване на по уютно и комфортно пространство. Отделните отилитарни звена имат двойствен характер. Едновременно действат като едно цяло, но всъщност са сепарирани. Този ефект се постига чрез ажурни преградни елементи. По този начин се избягва създаването на малки и подтискащи пространства.

    Влизайки в апартамента попадаме във входно фоайе, през което имаме доректен визуален контакт с дневната и спалнята. Изцяло затворена остава само банята. Тавана във фоайето и спалнята са понижени, като по този начин по-високо пространство остава само в дневната зона.