Студио ATM

Апартамент 27, Почивна база "Св. Константин и Елена"

Апартамент 207- Св. Константин и Елена

  • Функционално решение
  • Решението има за цел да подобри качествата на обитаване в жилищната единица. Запазват се съществуващите функционални зони- антре, дневна част, 2 спални и баня с тоалетна, като чрез преорганизация се цели създаване на по- уютно и комфортно пространство.

    Променят се местата на спалнята и дневната в основното пространство, като по този начин от входното антре се преминава директно в дневната зона. Предимство е функционалното разделяне на група ден от група нощ. Проектното решение има за цел да овладее голямото и неуютно пространство. Основната спалня и дневната са разделени частично чрез стена и плъзгащи се ажурни врати. Отделните утилитарни звена имат двойствен характер. Едновременно действат като едно цяло, но всъщност са сепарирани.

    Изцяло затворена остава само банята и едната спалня. Таваните във фоайето и основната спалнята са понижени, като по този начин по-високото пространство остава само в дневната зона.

    Телата за отопление и вентилация са скрити зад жалузи над гардеробите. По този начин тяхното присъствие в пространството се избягва. Остават като част от основното обзавеждане.

  • Използвани материали
  • Използваните материали в интериорното решение са винил с дървесен фладер, масивна дървесина, бял MDF- мат,декоративни бели тухли, керамични плочи и акрилна боя- бяла, сива и синя.