Студио ATM

Апартаментен комплекс гр. Костинброд

Теренът представлява УПИ XIV - 3968 и XV - 3968, кв.86а, гр.Костинброд намиращи се на ъгъла на бул. Йордан Йовков и новострояща се улица.

Сградата се състои от три блока долепени на калкан:блок „А“ ,блок“Б“ и блок „В“.Блок „А“ е триетажен / кота корниз 10 метра/ .Блок „Б“ е пететажен / кота корниз 15 метра/ ,като в часта долепена на калкан с блок “А“ е триетажен.Блок „В“ е четириетажен / кота корниз 12 метра/ .

Всички блокове разполагат с общ подземен паркинг с капацитет 39 паркоместа и вход от новостроящата се обслужваща улица.Сградата разполага с трафопост намиращ се в сутерена и със самостоятелен достъп към улицата.

В обемно архитектурно отношение сградата използва максимално разположението си на ъглов парцел и създава характерен акцент по силуета на бул. Йордан Йовков чрез модерна визия, ненатрапващи се цветове и използване на характерната за материалите фактура.В задната част на парцела е разположено прилежащо озелено пространство достъпно чрез допълнителни входове от жилищната част. Всички нива са свързани посредством вертикална комуникация – стълбище и асансьор, като блок „Б“ и блок „В“ се състоят от сутерен с подземни паркинги и складове, партерен етаж с магазини и жилищна част, а в блок “А“ се разполагат шоурум на партера и офиси на етажите.

Основните жилищни помещения са с изложение юг и изток – запад , като при ситуирането са отчетени благоприятноста на географските посоки. Офисите са със изложение север – юг.

За всяко от жилищата е предвидено склад в сутерена.

При изготвянето на проекта са взети в предвид изискванията на инвеститора за създаване на оптимална хармония между добрия външен вид на сградата и условията за обитаване.

Цялостното архитектурно обемно решение показва един отличен резултат като съчетание на външен израз и вътрешна организация на помещенията в контекста на съвременните виждания и изисквания.

Функционален тип:
Жилищна и Офис Сграда
Година:
2008
Местоположение:
гр. Костинброд
Площ:
ЗП – 1097.45 м²
РЗП – 6212.98 м²