Студио ATM

Еднофамилна къща кв. "Бистрица"

Двете еднакви еднофамилни сгради са разположени в средата на парцела, с главен вход от югозапад към вътрешноквартална улица. Спазени са всички нормативно необходими отстояния, към границите на парцела и между двете сгради, като в посока юг е проектиран двор с красива панорама към северния склон на планина Витоша.

Къщите са разположени на стръмен терен с естествено повърхностно отводняване към дъното на парцела.

Характерът на сградите е съобразен с планинския характер на местността, разположена в полите на Витоша /Северните склонове /. Покривите са еднакви за двете къщи и са съставени от два единични ската с общо било.

Сградите са ориентирани по оста югозапад-североизток, както го позволява формата и ориентацията на парцела като така се отваря към красивата панорама от южните склонове на планината. Формите на обемите произтичат логично от функционалното решение. Всяка фасадна плоскост е оформена с помоща на ясни детайли, естествени материали – дървена обшивка ,камък и бяла мазилка, и панорамни витрини.

Сградите са развити на две нива . На кота +1,50 , която е нивото на влизане, са разположени по едно покрито паркомясто / гараж/ - свързани с топла връзка , която е и входното предверие на къщите. На кота +0,00 са разположени: Дневна, кухня, трапезария - пространствено свързани, тоалетна към дневната, кабинет със собствена баня и котелно. На кота +3,00 са предвидени по три спални и по две бани с тоалетни , като едната спалня / родителската/ има самостоятелен санитарен възел. Другите две спални / детските стаи/ са обща баня с влизане откъм коридора. Към детските спални са предвидени по една тераса. На последното полуниво +4,50 се намира пералното помещение свързано с тераса за простиране.

Местоположение: с. Бистрица

Година: 2011

Функционален тип: Еднофамилни къща

Площ:

ЗП – 224.86 м²

РЗП – 482.73 м²