Студио ATM

Еднофамилна къща "Лесидрен"

Еднофамилната сграда е разположена в югозападната част на обширен парцел, с главен вход от северозапад към вътрешноквартална улица. На североизток имотът граничи с коритото на съществуваща река. Спазени са всички нормативно необходими отстояния, като в посока изток - североизток е проектиран просторен двор с красива панорама към южния склон на планината.

Къщата е разположена на сравнително полегат терен с естествено повърхностно отводняване към коритото на реката.

Характерът на сградата е съобразен с планинския характер на местността, разположена в полите на Предбалкана /Северните склонове на Стара Планина/. Покривът е съставен от четири единични ската, които са терасирани с оглед по-добро функционално разделение на съответните зони.

Сградата е ориентирана по оста югозапад-североизток като така се отваря към реката и красивата панорама от южните склонове на планината. Формите излъчват спокойствие и ненатрапчивост. Избегнати са тежките обеми, а всяка фасадна плоскост е оформена с помоща на ясни детайли, естествени материали – дървена обшивка ,камък и бяла мазилка;с подходящо членение и панорамни витрини.

Сградата е развита изцяло на едно ниво. На кота +0,00 са разположени

четири спални, всяка със собствена баня; дневна с просторна тераса с барбекю;

кухня и трапезария, пространствено свързани с дневната;съответните санитарни и помощни помещения( WC, пералня, килер и котелно).В югозападния край са разположени две покрити паркоместа, склад за градински

инвентар и ниша за складиране на дърва.

Функционален тип:
Еднофамилна къща
Година:
2009
Местоположение:
гр.Лесидрен
Статус:

Реализация
Площ:
ЗП – 249.57 м²
РЗП – 249.57 м²