Студио ATM

Спортен комплекс - Малко Търново

Проектът третира изграждането на многофункционален спортно тренировъчен комплекс в гр. Малко Търново в съседство със съществуващия градски стадион. Проектът включва многофункционална спортно-тренировъчна зала с капацитет 350 зрители и тренировъчно-рехабилитационен център.

Функционално сградата е разделена на няколко основни елемента:

- Централно фоае за достъп до залата с централен вход от Югозападния и край. От него се влиза към залната част и тренировъчно-рехабилитационния център.

- Зална част с игрално поле със светъл размер 44х22 m. и трибуни с капацитет 350 зрители.

- Тренировъчно-рехабилитационния център е развит на два етажа и включва съблекални, стаи за треньори, лекарски кабинет, зала за ОФП, сауна и парна баня.

В архитектурно отношение сградата е разделена на два основни обема: високата зална част и ниския обем на фоаето, тренировъчно-рехабилитационния център и входната козирка. Двата обема се съчетават на принципа на контраста – строгото и високо геометрично тяло на залата и удължения и разчупен силует на ниската част наподобяващ стилизирани криле на птица в полет.

Съчетанието на строгите геометрични форми на новата зала плавно преливат в заобикалящата природна среда в околностите на града и създават своеобразен акцент и символ в градската тъкан на гр.Малко Търново.